Bomenbeleid gemeente Best

21 februari, 2019 | door admin |

Door Tom Lassing

Enkele jaren geleden is bij de gemeente Best goed nagedacht over het beleid rondom bomen langs wegen in en rond Best.
Uit dat onderzoek kwam indertijd nieuw en gewijzigd beleid voort. Beleid dat er in grote lijnen op neerkwam dat de gemeente Best voortaan in het buitengebied langs drukke doorgaande wegen Iepen en Eiken zou plaatsen en langs de kleinere wegen rijen met Populieren zou plaatsen. Langs de Sint-Oedenrodeseweg voorbij de hoogspanningsdraden kwamen er daarom Iepen, geen Populieren die er eerst stonden.
De gemeente Best heeft nu ter inzage het bestemmingsplan Buitengebied liggen. Ook daarin wordt verwezen naar het bestaande beleid rondom de soorten bomen langs welke wegen.
Letterlijk staat op een kaartje aangetekend welke soort bomen waar dient te komen.
Ik verzin dat niet, het is beleid van de gemeente Best.

Ik zat op 12 februari bij een inloopbijeenkomst waarbij tot mijn verbazing en boosheid niet alleen verklaard werd dat ‘in overleg met omwonenden’ (wat nooit plaatsgevonden heeft) gekozen was voor snelle herplant, maar het werden ook nog eens Populieren langs de Ringweg.
Dat snel genomen besluit is dus volledig in tegenspraak met het beleid dat de gemeente hier zelf over heeft opgesteld! Zowel oud als nieuw beleid want in het nu ter inzage liggende Bestemmingsplan staat ook dat het langs die weg geen Populieren horen te worden.

Wat ik eigenlijk nog veel erger vind, is dat we letterlijk JARENLANG met elkaar in overleg zijn, maar dat de gemeente nu voor de tweede keer uit de hoge hoed een beslissing neemt die nooit eerder in dat jarenlange overleg met de omwonenden is meegenomen. Verderop langs de weg is gekozen voor Iepen, en nu kiezen ze weer voor Populieren, ondanks dat het ingaat tegen hun eigen beleid. Ik zie door de bomen het bos niet meer! Ik denk echter dat ze zelf ook de weg kwijt zijn.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.