Burger demotivatie

11 december, 2018 | door admin |

Gisteren zat ik in de vernieuwde raadszaal om de raadsvergadering bij te wonen.

Het is er erg mooi geworden, maar wat echt gigantisch opvalt, zijn vijf video camera’s en vijf schermen die alles van de camera’s vastleggen en op de schermen laten zien.

Voor PleinBest heb ik toen de openingsspeech gefilmd en op het PleinBest facebook account gezet.

In één van de vele onderbrekingen tijdens de vergadering kwam de burgemeester naar mij toe met in zijn hand een iPad waarbij hij me wees op een artikel waarin staat dat je de openbare raadsvergadering, (die de gemeente zelf nadrukkelijk filmt en zowel boven als beneden in het gemeentehuis toont EN daarna op Internet zelf ook uitzend) NIET mag opnemen. Althans, je MAG wel opnemen, maar dan moet je vooraf schriftelijk gevraagd hebben of je mag komen filmen.

Foto’s maken mag wel.

Ik werd gesommeerd de korte video direct van PleinBest te halen. Er was geen enkele bespreekruimte. Sukkel dat ik ben, heb ik dat ook gedaan…

Ik ben een stomme %^&…

Er zijn meerdere redenen voor dat ik een ongelooflijke gans ben.

  1. Ik heb de video direct offline gehaald. Daar heb ik spijt van, maar die spijt kwam later. Dit had ik bewust moeten laten escaleren. De gemeente wil namelijk wel meer burger betrokkenheid, maar houdt vast aan 20e eeuwse regeltjes terwijl ze zelf 21e eeuwse technische toepassingen tegen ons gebruikt. De gemeente eist zelf dat je akkoord gaat gefilmd te worden, maar wil ons burgers, waarvoor ze werken, wel even laten weten wie de baas over de ander is. Je mag het niet andersom doen.
  2. Ik heb die interne regels van de raad omtrent filmen nog nooit gezien.

Ik vraag nu aan Bestenaren die regels over filmen eens te zoeken. Probeer het eens en geef eens aan hoe lang je er over deed.

Ik heb het geprobeerd op de site van de gemeente:
Zoeken

Er zijn geen pagina’s gevonden voor “regels gemeenteraad”.

Controleer uw zoekopdracht en probeer het opnieuw.

Dat is dus wel heel makkelijk van de burgemeester en de gemeenteraad. Regels opstellen voor burgers hoe ze zich moeten gedragen en wat ze wel mogen fotograferen en filmen, ondertussen zelf alles wel filmen, EN tijdens dezelfde vergadering akkoord gaan met cameratoezicht in Best op de industrieterreinen.

De gemeenteraad heeft hier wel enorm boter op haar hoofd.

Ik heb ook gekeken, maar buiten bij de zaal staat wel nadrukkelijk vermeldt dat er gefilmd gaat worden… (dat deed ik dan ook), maar niet dat jij als bezoeker dat dan maar niet zo maar mag.

Het betrof een openbare vergadering.

Ik heb daarbij alleen personen in functie gefilmd, geen bezoekers. Ik heb NIETS anders in beeld gebracht dan wat de gemeente zelf ook doet.

Maar…

“Je moet het wissen want je het geen toestemming gevraagd”.

Daar zit je dan met je goede gedrag. Ik heb eerlijk gezegd vannacht op het punt gestaan op te staan en mijn PleinBest activiteiten per direct te stoppen. Ik ben veel liever activist tegen dit soort &*^&onzin dan de godganse tijd op eierschalen te moeten lopen. Zit je daar op je %^&&%$ vrije avond naar een ^^%^$$ saaie vergadering te luisteren, krijgt je *&^%% te maken dit dit ge&^%.

Ik ben 20 uur per week voor PleinBest bezig en wat is het resultaat?

Dat ik ^%$$##$%^&* wakker lig omdat ik pisnijdig ben.

Dan liever mijn energie zakelijk inzetten, flink geld verdienen, dan kan ik tenminste nog regelmatig ergens in de wereld in een vijf sterren hotel mijn horizon verbreden. Nu laat ik de inkomsten lopen en neem ik deze shit op de koop toe.

Hoe dan ook ga ik de gemeente nu op de huid zitten met hun onvindbare %^& regeltjes. Ik wil dat die regels zichtbaarder worden en dat ze aan de huidige tijd aangepast worden. Het kan niet zo zijn dat de gemeente zelf de vergadering live wil streamen, maar dat een bezoeker dat niet zo maar kan. Ze moeten er maar rekening mee houden dat de wereld is veranderd. Als je zelf je beelden maakt, moet je er rekening mee houden dat anderen dat ook doen. Is die vrijheid er niet, dan moet je je vergadering niet langer openbaar noemen. Het is dan “beperkt openbaar”. Alleen “hun” digitale werkelijkheid is dan bewijs. Ik werd er op gewezen dat ik mijn beelden zou kunnen bewerken en dat willen ze niet. Sorry, maar datzelfde bezwaar kan ik tegen hun digitale beelden opvoeren. Wie garandeert dat hun beelden niet achteraf gemanipuleerd gaan worden? Daarbij zou ik achteraf ook HUN beelden kunnen manipuleren. Hoe de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

Ik ga de gemeenteraad een spiegel voorhouden over hun eigen gedrag en regels. Ze vragen zich af waarom iedereen zich tegen de politiek keert… Nu, zou boter op je hoofd daar iets mee te maken kunnen hebben? Anderen wel camera’s opdringen, maar zelf ‘regeltjes’ opstellen, vervolgens diep verbergen en pakken wanneer het je uitkomt.


%^&&**^%$ wat ben ik kwaad!

Gemeenteraad heeft boter op haar hoofd.
Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.