Niet handig

26 juli, 2017 | door admin |

De eigenaar van de grond tussen de Sint-Oedenrodeseweg 45 en de Molenkampseweg 20 werd door de buurman gevraagd wat of hij aan het doen was op die grond. Immers waren er grote machines aan het werk gegaan en niemand die wist wat daar de bedoeling van was.
Volgens de eigenaar was hij voorbereiding aan het treffen om de woning die hij er nog mocht bouwen te gaan bouwen. Hij ging echter nog niet bouwen omdat er geen bouwer te vinden was die nu capaciteit vrij had.
De buurman vond het maar een wazig verhaal, mede omdat het dan nogal een woning leek te gaan worden gezien de gigantische hoeveelheden grond die verplaatst werden.
Toch maar voor de zekerheid even naar de gemeente met de vraag om informatie.
Wat blijkt… De eigenaar heeft bij de gemeente al een plan ingediend om niet alleen de woning maar ook 12 vakantiechalets, een B&B gebouw, een gebouw voor handboogschieten en een paardenverblijf te bouwen. Binnenkort gaat de zes weken in die omwonenden hebben om bezwaar te maken.
De eigenaar bleek dus een beetje gejokt te hebben tegen de buurman.
Niet erg slim, want zo is de relatie met de buren al direct grondig verpest en hoe kan de omgeving deze nieuwe buurman straks nog vertrouwen?
12 Vakantiechalets en het B&B gebouw, komen daar toeristen in, of Polen?
Gezien de geschiedenis met de hier werkzame Polen mag de buurman terecht de nodige angst hebben over wie er straks daadwerkelijk gebruik maken van de faciliteiten.

Het perceel waar de ontwikkelingen moeten plaatsvinden.

Wat wordt het voor faciliteit voor de handboogschieters? Is dat een open plaats, of is het een vermomming voor in feite een feestzaal die één keer per week ook gebruikt gaat worden door de handboogschietvereniging?
Deze recreatie en vakantie faciliteiten komen tussen enkele woningen in te staan. Juist nu de gemeente de belofte had gedaan dat met name deze weg minder druk zou worden, wordt er aan dezelfde weg iets ontwikkeld dat in feite de weg en de omgeving juist veel drukker gaat maken. Vakantiegangers zullen in de zomer massaal in de tuin gaan zitten en bijvoorbeeld BBQ’en etc. De buren zijn er gaan wonen vanwege de bestaande ruimte en rust. Dat is dan voorgoed voorbij als er letterlijk naast je tuin tientallen vakantiegangers en/of Polen zullen verblijven.
Moet het direct zo massaal gaan worden? 12 chalets en een B&B gebouw en een faciliteit voor handboogschieten houdt in dat er makkelijk 50 tot misschien wel 150 man kunnen verblijven. Is dat een gewenste kleinschalige ontwikkeling, of is dit al direct een omvang die alle kleinschaligheid in één klap weer voorbij is?

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.