Open brief NS directie

22 oktober, 2014 | door tlassing |

Beste NS directie, wat gaat voor, kortste route of de snellere aankomst?
Ik vraag het omdat de kortste route me meer dan 20 minuten op een koud NS station laat staan, terwijl de langere route me eerder op mijn bestemming brengt EN ik kan, op een kleine overstap in een al gereedstaande trein na, steeds in de trein zitten.
Het nadeel van de laatste optie is dat er conducteurs zijn die het prima vinden en het zelfs als alternatief voorgesteld hebben, en er zijn conducteurs die me een standje geven, want in hun ogen mag het niet.
Een boete kreeg ik nog niet, maar het is natuurlijk wachten op dat moment.

Wat is het geval:
In de route van Utrecht naar Best is de kortste route die van Utrecht naar Den Bosch met de Intercity. In Den Bosch meer dan 20 minuten wachten en dan de sprinter naar Best nemen.
Het alternatief is de intercity van Utrecht naar Eindhoven nemen (dan knal je met een enorme vaart door de tunnel bij Best heen) en in Eindhoven instappen in de al klaarstaande sprinter richting Best. Het mooie is, geen koude wachttijden en je bent nog sneller thuis ook.

Voor de klant is overduidelijk dat de lange route echt veel prettiger is.
Voor de NS houdt het in dat je een klant die je al in Den Bosch uit de Intercity had kunnen hebben een paar kilometer extra wordt vervoerd.
Wat gaat voor, de snellere en prettiger optie voor de klant, of het kortere maar zeer klantonvriendelijke alternatief van de NS?
Ik zou graag van u horen hoe klantvriendelijk de NS nu precies is.
Aan de conducteurs ligt het niet, die doen hun werk prima, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze het pasklare antwoord hebben. Mijn sterkste argument is dat ik als klant de snelste route moet kunnen kiezen. Tot op heden heeft me dat iedere boete doen ontlopen.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
  1. 1 Reactie op “Open brief NS directie”

  2. Door tlassing op 5 november, 2014 | Reageer

    Er is een reactie van de NS gekomen.
    Men wijst er op dat je de route moet volgen die in de routewijzer wordt aangegeven. Neem je een andere route, dan moet je daar extra voor betalen door uit te klokken en weer in te klokken.
    Er is geen antwoord gekomen of bij een eerdere aankomsttijd de langere route in de routewijzer wordt aangegeven.

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.