Veiliger?

11 juni, 2018 | door tlassing |

De gemeente Best is voornemens om een stuk fietspad aan te leggen langs de N619 daar waar Best Zoo gaat uitbreiden. Zo op papier een goed idee, want wie wil er nu niet meer fietspad? Als de gemeente zegt dat het veiliger is, dan zal dat toch ook wel?

Ik ben van mening van niet!

Naar mijn idee is het idee alleen op papier een goed idee. Dat fietspad biedt namelijk geen voordelen. Kom je op de fiets vanuit Sint Oedenrode en Boskant en wil je naar Best Zoo, dan is de betere en veiliger weg de huidige route via de Molenkampseweg en Broekdijk. In de toekomst kom je er vrijwel geen auto’s meer tegen, want die wegen worden autoluw gemaakt. Ideaal voor fietsers dus. Daarnaast ook erg mooi omdat de route via de kapel voert.

Leg je het fietspad aan, dan ontstaat een heel andere situatie. Dan heb je bij de hoogspanningsdraden aangekomen een keuze te maken. Of de oude Sint Oedenrodeseweg op, of naar de rotonde toe. Doe je dat laatste dan kom je al het autoverkeer van en naar Best Zoo, het bezoekerscentrum en het Grand Café tegen. Dat is niet bijster slim en gezien de andere bestaande route, dan het echt veel beter.

Wil je naar Best, is dan de nieuwe route beter?

Ik ben ook dan van mening van niet. De nieuwe route is namelijk langer en als je die route neemt, dan kom je voorbij de rotonde bij enkele situaties uit die ik onveiliger zou noemen dan de huidige oversteekplaats op de Sint Oedenrodeseweg. Fiets bijvoorbeeld eens over de Hooiweg naar het ABAB gebouw. Bij de oprit van de snelweg uitgekomen is het een bijzonder onveilige situatie die alleen maar onveiliger wordt als meer fietsers die route gaan nemen. Een andere route is via de Schansweg, een bijzonder smal weggetje ‘achteraf’ dat nooit bedoeld is als doorgaande route voor fietsers.

Het nieuwe fietspad kost veel geld en voegt niets toe, behalve onveiligheid. Niet doen dus!

 

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.