Verkeersbesluiten

2 november, 2018 | door admin |

Ben je het niet eens met een genomen verkeersbesluit door je gemeente, dan is je beste kans om direct in gesprek te gaan met de gemeente. Als je gemeente het eerlijk speelt, dan heb je met goede argumenten nog een kans.
Als de gemeente (lees: de ambtenaren) je slechts zien als lastige inwoner die gewoon maar moet slikken, want wij ambtenaren weten wel wat goed voor de gemeente is, dan kan je de politiek nog proberen.
Het beste is dan de wethouder te spreken te krijgen.
Deze zal echter zijn of haar oren erg laten hangen naar de ambtenaren, want die ambtenaren zitten er langer dan een wethouder.
Je kansen als ontevreden inwoner zijn dus klein.
De buurt mobiliseren en inspreken is misschien nog mogelijk?

provinciale weg
Is alles geprobeerd en zetten ze vanuit het gemeentehuis toch door, dan is in theorie de gang naar de rechter mogelijk.
Ik heb daar recent ervaring mee opgedaan.
Ik kreeg namelijk te maken met ambtenaren die wel wisten wat goed voor ons was.
Er zijn hier achter mijn huis in twee maanden tijd drie mensen omgekomen toen ze overstaken. Wat gaat de gemeente dus doen? Een fietspad aanleggen waarbij ze twee keer méér moet oversteken. Dat is veiliger vinden ze dan.
Ik dus naar de rechter toen de gemeente star bleef volhouden.
Bij de rechter had ik geen schijn van kans. Verkeersbesluiten zijn rechters heel terughoudend in. Als de procedure netjes is doorlopen (absoluut wettelijk minimum is voor de rechter netjes genoeg) dan heb je geen schijn van kans.
Volgens de rechter is namelijk een slecht doordacht besluit dat netjes via de procedure is gelopen een goed besluit. De rechter gaat dus niet kijken of de gemeente inhoudelijk gelijk of ongelijk heeft. De gemeente heeft het recht slechte besluiten te nemen. Alleen de gemeenteraad kan een besluit van B&W aanvechten, maar de kans dat ze dat doen is klein, want B&W bestaat uit wethouders vanuit de meerderheid in de Raad.
Het komt er op neer dat je als burger gewoon geen schijn van kans hebt als je het niet eens bent met een genomen besluit.

Er is slechts één ding dat je dan nog kans doen en leuk is het niet.
Dat is “Zie je wel” roepen als de volgende dode te betreuren valt. Dat is zuur voor de nabestaanden, maar het is het enige dat je als boze bewoners nog kan doen. Ik vrees dat ze mij de komende jaren nog wel een aantal keren gaan horen.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.