Fusie Nuenen zet de toon

31 januari, 2018 | door admin |

De provincie heeft in Nuenen ingegrepen en besloten dat deze gemeente MOET fuseren met Eindhoven.

Deze gang van zaken zet wat mij betreft de politieke  toon voor de komende tien jaar. De provincie is nu aan het uitproberen hoe ver haar macht reikt. Als ze dit voor elkaar krijgen, dan zal iedere politieke crisis in een randgemeente van Eindhoven aanleiding geven tot de overweging om die gemeente dan maar te laten fuseren met Eindhoven. Immers is het einddoel een stad Eindhoven met meer dan één miljoen inwoners. Alleen dan stel je als stad nog iets voor. Een stad als Tokio heeft 30 miljoen inwoners, waar sta je dan als Eindhoven als je slechts 227.000 inwoners hebt? Dan ben je in de wereld een dorp. Het doel is dus meer dan één miljoen inwoners en dat kan alleen maar als Eindhoven alle omliggende gemeentes overneemt en vervolgens volbouwt.

De ambitie is er en in provinciehoofdstad Den Bosch zien ze die Eindhovense ambitie wel zitten. Immers zou een Eindhoven als grootste stad van Nederland de politieke macht van Brabant enorm doen toenemen. Daarvan gaat je hartje als provinciaal politicus harder kloppen. Denk toch eens aan alle vergaderingen en diners waarbij je dan ineens als ‘belangrijke’ politicus kan aanschuiven!

Als je dan ook nog eens kan zeggen dat je daar als provinciaal bestuur de hand in hebt gehad, dan is je status als super politicus voor de eeuwigheid gevestigd. Welke politicus wil dat nu niet, eeuwige roem?

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.