Nieuwe rotonde op de Ringweg

31 oktober, 2017 | door tlassing |

De huidige kruising Ringweg/Koppelweg is onveilig. Helaas hebben er de nodige dodelijke ongelukken plaatsgevonden. De gemeente wil nu, in het kader van de ontwikkeling van de Groene Poort en de uitbreiding van Best Zoo een rotonde aanleggen. Dat is immers de veiligste oplossing.

In Best geldt dat binnen de bebouwde kom iedere voetganger en wandelaar voorrang heeft. Dit zal de enige rotonde zijn die buiten de bebouwde kom ligt en daarom hier geen voorrang voor wandelaars en fietsers. Daarmee blijft het dus gevaarlijk voor wandelaars en fietsers. Auto’s komen met een forse snelheid aanrijden en een inschattingsfout van één van de verkeersdeelnemers is snel gemaakt. Een loop/fietsbrug zou in dat kader veel veiliger zijn.

Helaas echter wil één van de raadsleden dat pertinent niet, want daar kunnen in zijn ogen gehandicapten geen gebruik van maken…

Dus omdat enkele mensen die misschien wel door een ongeluk gehandicapt zijn geworden minder makkelijk over een loopbrug kunnen komen, moet iedereen maar onveiliger oversteken? Is dat niet alle zottigheid op een stokje? Hoe doen gehandicapten in Limburg dat dan, als er een weg enkele procenten omhoog om omlaag gaat? Verhuizen naar een andere deel van Nederland?

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.