Prioriteit voor voetganger en fietser

1 februari, 2018 | door admin |

De gemeente Best stelt dat beleidsmatig de voetganger en fietser prioriteit hebben. Dat is mooi gezegd, maar ‘zien’ we dat ook in de praktijk?

Stel uzelf even voor als gast van Best en u komt met de trein. Loopt u nu eens van het station naar het centrum.

station Best Ruimte zat, maar geen stoep of fietspad te bekennen!

Is dát het voorbeeld van prioriteit van de voetganger en fietser?

Vanaf het station naar de Hoofdstraat is er geen stoep en geen fietspad. U moet letterlijk op de weg lopen en hopen dat er geen geparkeerde auto onverwachts naar achteren komt rijden. Kom je dan eindelijk op de Hoofdstraat, dan moet je in ganzenpas met de rest lopen, want de stoep is niet alleen in slechte staat, maar ze is ook nog eens heel smal.

Kom je voorbij de kerk, dan succes met oversteken! Je bekijkt maar even hoe je er in de spits doorheen komt.

Als dát prioriteit voor de voetganger is, dan lust ik er nog wel een paar. Beste politieke partijen, hoe kijkt u daar tegen aan? Overdrijf ik, of ligt hier nog een schone taak voor de gemeente in de komende zittingsperiode van de nieuwe gemeenteraad?

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.