Themawandeling: breder denken over afvallen

4 januari, 2018 | door admin |

Het Nieuwe Jaar is nog jong en de lokroep om (weer) af te vallen behoort tot de top van de Goede Voornemens. De druk om onszelf van (al dan niet overbodige) kilo’s te ontdoen wordt opgevoerd. Of voeren we die zelf op? De behoefte om snel en indrukwekkend veel kilo’s af te vallen is bij menigeen het gespreksonderwerp van januari. En anders wordt u er via de media wel aan herinnert. Maar wat is wijsheid? Getuigt elke poging tot afvallen inderdaad van zelfrespect?

In deze themawandeling gaan we samen het gesprek aan. Vooral zwaardere mensen hebben het onevenredig zwaar te verduren. Maar ook mensen met een gemiddeld of zelfs ondergewicht worstelen met een ideaalbeeld dat niet overeenkomt met het eigen lijf. Voortdurend worden we om de oren geslagen met een ideaalbeeld waarin de (meestal) slanke(re) mens centraal staat. Behoort u daar nog niet toe, dan bent u wellicht juist op weg om alsnog aan dat ideaalbeeld te voldoen. Is het inderdaad zo dat het behouden van een ‘ideaal gewicht’ het leven leuker maakt? Zou een ‘gezond gewicht’ los van de weegschaal kunnen staan?

Is het daadwerkelijk zo, dat het geluk ons toelacht als de weegschaal van doorslaggevend belang is geworden?

In deze themawandeling is er ruimte voor een brede kijk op gewicht, gezondheid en hoe ons zelfbeeld daar wellicht door beïnvloed wordt. Ik wil vooral ook uitdragen hoe routine in dagelijks bewegen onze gezondheid positief beïnvloedt – onafhankelijk van welk gewicht dan ook. Laten we eens breder denken over afvallen.

Geen medische adviezen, dieettips of producten.

Data: donderdag 18 januari 9.00 uur en zaterdag 20 januari 14.00 uur. De wandeling duurt ca. 1.5 uur. Totale duur ca. 2 uur. Verzamelen bij de parkeerplaats tegenover Quatre Bras.

Deelname aan de wandeling is 3 euro, graag van te voren aanmelden bij Ilse Bos: 06 – 57 84 04 21, of mail naar ilse.bos@onsbrabantnet.nl

Deze wandeling is een initiatief van Dryadis: Dryadis.wordpress.com

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.