Uitbreiding Best Zoo en Groene Poort

23 januari, 2018 | door admin |

Gisteren was er een raadsvergadering waarbij de raadsleden naar aanleiding van de aanvraag en de zienswijzen van belanghebbenden/omwonenden aanvullende vragen konden stellen. Naar aanleiding van de zienswijzen van enkele bewoners zijn er enkele punten aangepast.

Politiek gezien lijkt het nu een gelopen race te zijn. Na 15+ jaren soebatten is er eindelijk een ondernemer die iets voor elkaar gaat krijgen in dat deel van De Vleut. Helaas zonder samenwerking met andere lokale ondernemers. Die samenwerking tussen de lokale recreatieve ondernemers is altijd al extreem moeizaam geweest.

Er is slechts één ding wat niet zuiver geregeld gaat worden. De horeca in de Groene Poort zou ondersteunend aan het geheel moeten zijn. Dat was de duidelijke afspraak. De activiteiten zijn om 18:00 uur afgelopen, de horeca mag echter iedere dag tot 22:00 uur openblijven. Dat is veel langer dan in welke andere Groene Poort dan ook. Dat is dus overduidelijk geen ondersteunende horeca. Dat is simpelweg een heel ander publiek voor de avond aantrekken om die horeca toch winstgevend te laten zijn. Toch gaat de politiek zoals het zich laat aanzien akkoord. Volgens de wethouder is er anders niet te handhaven. Hoe doen al die andere Groene Poorten dat dan? Waarom kan het in andere gemeenten wel geregeld worden, maar in Best niet?

Het rekken van de voorwaarden is in feite al begonnen voor er begonnen wordt.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.