Waarom won de VVD ineens zo overtuigend?

22 maart, 2018 | door admin |

De enorme winst van de VVD in Best is meer dan opvallend. Is men zo tevreden over wat de VVD gedaan heeft?
Ik waag het te betwijfelen. Niet omdat de VVD geen goed werk verricht zou hebben, maar ik denk dat de winst meer is gelegen in een stukje pijn dat inwoners vanuit een bepaalde hoek massaal gingen voelen.
Opvallend is namelijk dat de VVD in Heivelden en Heuveleind de grote klappers heeft gemaakt. Het was daar echt een afgetekende overwinning voor de VVD.
Blijkbaar zijn de bewoners uit die wijken getriggerd om ook eens massaal hun stem te laten horen. Wat heeft hen zo ver gebracht?
Ik denk… en ik heb de wijsheid niet in pacht, dat het alles te maken heeft met ons Bestse afvalbeleid.
De VVD heeft steeds geroepen dat het scheiden van afval maar ergens bij de afvalverwerker moet gebeuren en in de wijken waar de tweeverdieners wonen en men weinig tijd heeft voor zaken als afvalscheiding klinkt zoiets als muziek in de oren.
Maar winst van de één gaat ten koste van en is het verlies van een ander. D66 was de partij die aan de andere kant van het afvalbeleid spectrum actief was. Haar wethouder maakte zich warm voor een enorme reductie van de hoeveelheid restafval. Dat was het echter niet alleen. In mijn ogen heeft D66 ook veel last gehad van de landelijke politiek. D66 is namelijk volledig door de mand gevallen met betrekking tot het referendum.
Ze waren ooit de referendum partij, maar nu ze aan de macht zijn, wisten ze niet hoe snel ze dat referendum weer moesten dumpen. We zien dat over heel de wereld. In de oppositie voor inspraak van burgers zijn, maar eenmaal aan de macht blijkt de ware aard en wordt die ‘lastige’ inspraak van het volk snel terzijde geschoven.
Het licht ging net voor de verkiezingen aan en D66 was degene met de hand in de koekjestrommel. Sorry D66 Best, maar daar plukken jullie nu de wrange vruchten van.
De ruk naar rechts is slecht nieuws voor de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Best. Die kunnen de prullenbak wel in, want de VVD schuift die hete aardappel ver voor zich uit. Het is duidelijk dat duurzaamheidsdoelen stemmen kosten, dus laat de eventueel coalitiepartner en/of de oppositie zich maar stukbijten op dat dossier, maar van de VVD hoeven we op dat vlak weinig initiatief te verwachten.
Ik ben als bewoner van het buitengebied overigens nog niet razend enthousiast over de enorme winst van de VVD.
In de laatste dossiers met betrekking tot erg ambitieuze ondernemers stond de VVD bijna altijd als één blok voor de opstelling van de ondernemer. Economische motieven gaan boven leefbaarheid, groen en cultuur. Niet soms, maar vrijwel altijd en ook vrijwel zonder nuance.
Om maar even een quote aan te halen: “Een muur van 4 meter hoog en 50 meter lang is in het buitengebied geen probleem, jullie wonen toch in zulke kasten van woningen.”
Ik wil niet zeggen dat het woordelijk is aangehaald, maar deze strekking had het wel.
Zo’n opmerking gaat voorbij aan de schoonheid van het buitengebied, maar ook aan het feit dat er ook heel veel kleine huizen in het buitengebied staan. Dus NEEN, zo’n Berlijnse muur is niet hetzelfde. Zo’n muur hoort niet in het buitengebied en schaam je voor een dergelijke opmerking. Maar goed, je kan zo’n opmerking in de gemeenteraadsvergadering plaatsen en de verkiezingen vervolgens met glans winnen.
Als ondernemer en bewoner van het buitengebied ben ik op het oog absoluut VVD materiaal, maar ik kon ze niet zien vanachter die enorme, nu nog wel virtuele, muur.
Ik vrees voor de schoonheid van ons buitengebied. We hebben er veel te verliezen. Het is GEEN ruim opgezet industrie terrein. Het mag het ook nooit worden. Daar ga ik me de komende vier jaar zeker wel hard voor maken, maar ik vrees dat ik in de gemeenteraad en bij B&W tegen een enorme blinde muur zal staan te praten.

Stem of voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

U dient in gelogd te zijn om een reactie te plaatsen.